%d0%b0%d0%b2103Först visste vi inte riktigt hur vi skulle göra, ta en paketresa eller resa själva. Men efter att vi pratat igenom vad vi ville få ut av resan så kom vi fram till att reguljärflyg var det som passade oss bäst. Dels för att vi ville resa runt och bestämma själva över vad vi ville göra under dagarna, och dels för att vi inte hittade någon paketresa som passade oss.

För- och nackdel med att resa på egen fot

Den största fördelen med att åka själv är friheten och möjligheten att kunna planera resan helt på egen hand. Och för oss som reser i par kände vi att vi ville ha möjligheten att styra allt själva, vart vi ville bo och äta osv. Nackdelen är väl just att det krävs mer tid att planera resan, om du har tidsbrist eller bara vill åka iväg utan att riktigt behöva hålla i alla trådar passar nog paketresan bättre.

För- och nackdel med paketresa

%d0%b0%d0%b2104Den största fördelen som vi såg med att åka på en paketresa är att du kan släppa all planering och låta ett resebolag sköta det åt dig. Ibland kan du hitta riktigt billiga paketresor med allt inkluderat, betala i förhand och slippa tänka på pengar och vart du ska bo och äta osv. Om du reser ensam är kanske detta en bra deal för dig, eller om du helt enkelt vill att allt ska fixas åt dig med boende och så vidare. Du kan till och med få en taxi som hämtar dig från flygplatsen och skjutsar dig direkt till det förbokade hotellet.

Det finns massor av olika paketresor att välja på, och du kan hitta olika teman på din resa som till exempel spa-resa eller så. Nackdelen är just att du blir begränsad till paketet och kan inte vara så spontan under resans gång. Det kan också förekomma oväntade avgifter vid bokning och på plats som gör att resan blir dyrare än vad du först trott, om det är en strikt budget du håller dig till.

De viktigaste tipsen är:

  • Gå igenom innan vad du vill få ut av resan innan du väljer paketresa eller att flyga solo.
  • Ett bra knep är att skriva ner alla förväntningar och förhoppningar på ett papper. Då kan du lätt se om det är paket eller solo som passar just dig bäst.
  • Räkna med att soloresandet kräver en del planering, men att du samtidigt är fri att välja mycket på plats.
  • Med paketresan har du mycket förutbestämt och kan släppa på kontrollen och bara koppla av på resan, som är styrd och planerad åt dig.
  • Glöm inte att njuta av din resa!