Om du planerar att besöka USA som turist finns det några saker du behöver veta. USA är ett enormt land med massor av saker att se och göra, så det är viktigt att du är förberedd innan du reser. I den här artikeln kommer vi att diskutera de olika typerna av visum som finns tillgängliga för turister, vad man kan förvänta sig när man passerar den amerikanska gränsen och några tips för att få en bra resa.

Vilka typer av visum är tillgängliga för turister?

visum och passDet finns några olika visum som är tillgängliga för turister som besöker USA. Det vanligaste visumet är visumet av typ B, som ger dig rätt att stanna i USA i upp till sex månader. Om du vill stanna längre än sex månader kan du ansöka om en förlängning eller byta till en annan typ av . Det finns också några andra viseringar som är tillgängliga för särskilda ändamål, t.ex. E-visum för affärsresenärer och F-visum för studenter.

Vad kan jag förvänta mig när jag passerar den amerikanska gränsen?

När du passerar den amerikanska gränsen kommer du att bli ombedd att visa upp ditt pass och ditt visum (om tillämpligt).

Hur man ansöker om visum

För att ansöka om visum om du vill ansöka om en tjänst, måste du fylla i ansökningsblanketten och bifoga styrkande dokument, t.ex. ditt pass, foton och ett brev från din arbetsgivare (i förekommande fall). Du kan ansöka om visum online eller på din närmaste amerikanska ambassad.

Vad du behöver ta med dig när du passerar den amerikanska gränsen

När man reser till USA så finns det en del saker som du behöver ta med dig. Det gäller bland annat ditt pass, visum, biljetter, bevis på boende och pengar. Du kan också bli ombedd att visa upp bevis för dina arrangemang för återresa eller vidare resa.

4 Tips för att få en bra resa till USA

Här nedan så har vi samlat 4 tips för en trevlig resa till USA.

  1. Planera din resplan i förväg och se till att du har bokat allt boende och alla transporter.
  2. Se till att du känner till visumkraven och vad du behöver ta med dig när du passerar den amerikanska gränsen.
  3. Undersök vilka sevärdheter och aktiviteter som finns tillgängliga i de områden som du kommer att besök och gör en lista över dem som du vill se.
  4. Var medveten om de olika tidszonerna i USA och planera din resa därefter. Om du till exempel reser från öst till väst ska du vara beredd på en tidsskillnad på fem timmar.