%d0%b0%d0%b2123Under resans gång fick vi den knäppa idén att kolla på hus i Florida. Vi bodde då hos några vänner till min pojkväns föräldrar i ett stort hus med pool och trädgård och blev liksom förtrollade av deras liv. Så vi tänkte, varför inte leka med tanken att vi skulle köpa hus här?

Här kommer i alla fall en liten beskrivning om hur vi gick oss till väga, vad man kan tänka på osv. Hur som helst finns det massa pampiga hus på internet som man kan drömma sig bort i. Lite vad vi gjorde, och det var en rolig erfarenhet!

Steg ett

Vi började med att prata med dem vi bodde hos i Florida, i och med att de faktiskt hade hus och visste hur det gick till med köp. De tipsade oss om att låna deras bil och bara åka runt i olika områden som vi tyckte om. Och områden som vi inte kände till, mest för att utforska utbudet. Det finns alltid någon till salu skylt uppe.

Visningar

På till salu-skyltarna finns info om mäklarsidan som man kan gå in och kolla på internet om just det huset inte har visning. Ett av de husen vi åkte förbi hade visning just då, och det här med visningar gav oss mersmak. Man fick gratis champagne och tilltugg och att bara gå runt i det välmöblerade lyxhuset var en upplevelse i sig. Så vi åkte hem till våra vänner och googlade loss på olika mäklarsidor som hade visning i dagarna. Tror vi gick på ett tiotal visningar, och drack en hel del gratis champagne!

Åter till verkligheten

Vi insåg ganska snabbt att de husen vi sett på visningarna var långt ifrån vår prisklass. I och med att vi då såg det som en lek spelade det ingen roll. Men nu började vi faktiskt bli intresserade på riktigt av att hitta ett hus som vi skulle kunna köpa i verkligheten. Med en hel del lån såklart, men ändå.

Mäklarhjälp

%d0%b0%d0%b2124I och med att vårt sökande inte riktigt gav oss något napp, tipsade våra vänner oss om att kontakta deras mäklare som hjälpt dem hitta sitt hus. Sagt och gjort. Vi stämde träff med mäklaren och satt i flera timmar och pratade om våra önskemål och drömmar, och om prisplanen så klart. Efter några dagar ringde hon upp och hade sju husförslag. Så det blev fler visningar och den här gången på hus som vi faktiskt skulle kunna köpa och i områden som mäklaren trodde skulle passa oss.

Så mina bästa tips är följande:

  • Om du vill ha kul, sök på pampiga lyxvillor och se vad du inte kan köpa
  • Sätt en budget över hur mycket du/ni kan lägga och hur mycket ni får låna av banken
  • Därefter är det lättaste sättet att anlita en mäklare som efter att ha lyssnat på era önskemål och drömmar har full koll på stil och områden som passar just er
  • Sen är det bara att ställa sig frågan: ska jag, eller ska jag inte