%d0%b0%d0%b2116Jag och min pojkvän åkte till San Fransisco tillsammans med fyra kompisar. Ingen av oss hade varit där innan så vi var förväntansfulla över att besöka den myllrande staden där allt hände. Vi hade planerat besöket långt i förväg så vi visste vart vi ville gå och vilka områden som verkade schyssta. Det svåra var när vi skulle boka hotell, det fanns så många ställen att välja på, och ville man bo i de mest populära områdena så var priserna jättehöga. Vi kände ändå att vi ville bo tillsammans och inte dela rum med andra turister på ett hostel.

Att hyra hus

Jag sökte sen efter lägenheter, jag trodde det skulle vara billigare, men de flesta var avsedda för max fem personer där den femte fick sova på en extrasäng. Jag hittade en jättestor takvåning som tog åtta personer men den var otroligt dyr och spräckte vår resebudget totalt.

Sen dök ett litet gulligt hus upp, och jag trodde först inte det var sant för det kostade lika mycket som den där lägenheten avsedd för fem, och i huset fanns det plats för minst sju personer. Huset hade tre sovrum, vilket passade oss perfekt i och med att vi var tre par. Det hade dessutom pool och en härlig veranda där man kunde grilla och sola. De vi hyrde av var bortresta och tydligen är det så det funkar med folk som hyr ut sina egna bostäder.

Summering

Om ni är fler än fem personer som reser är det en bra idé att hyra hus, det blir ungefär samma pris per person som en natt på hotell. Framför allt så var det bekvämt med kök, pool och uteplats. Nästan så att vi hängde mer i huset än vad vi gjorde i stan! Men det var skönt att ha ett hus, där man kunde umgås ostört och bara chilla vid poolen utan att trängas med massa andra turister.

Central Richmond

%d0%b0%d0%b2117Slutligen vill jag tipsa om några områden i San Fransisco. Området där vårt hus låg hette Central Richmond, det var ett lugnt område men som ändå hade nära till allt. Det låg mellan Golden Gate park och Ocean Beach och hade gångavstånd till massa restauranger och mataffärer. I och med att vi lagade den mesta maten själva i huset höll vi oss till mataffärerna. Men stranden och parken var nog det bästa med själva området.

Golden Gate park

%d0%b0%d0%b2118För mig som älskar parker var Golden Gate park helt fantastiskt, och att bo så nära. Vi hade en picknick och efter det strosade vi runt och tittade på folk. Det fanns flera muséer i parken också för den som gillar konst och ett kinesiskt te-hus.

Mission

Det här området hängde vi mest i, det påminner lite om Södermalm fast lite tuffare. Massor av gatukonst och väggmålningar och mysiga caféer och bra matställen. Och bra butiker så klart, om man gillar lite udda grejer. Det ligger även nära Dolores Park som är värt ett besök med de fina kvarteren runt parken.