I det här inlägget tänkte jag tipsa om bra ställen du inte får missa under din vistelse i New York. Men den här listan var inte lätt att göra kan jag säga, i och med att det finns oändligt mycket att se. Men jag har valt ut fem ganska olika ställen som jag verkligen tycker är värda ett besök.

Central Park

%d0%b0%d0%b2107För mig som kommer från landet och älskar naturen brukar jag alltid besöka stadsparkerna. Och vem känner inte till Central Park i New York från alla filmer man sett, så det blev första stoppet. Utöver att bara ligga i gräset med en medhavd picknick finns det massor att göra. Vi hyrde en av de små gulliga båtarna och hade en romantisk tur över näckrosorna. Det finns möjlighet att utöva massa olika sporter och titta på människor som gör akrobatik, slukar eld osv.

Strawberry Fields

Mitt andra tips är faktiskt Cental Park igen, men en speciell plats i Central Park. Och för dig som också gillar The Beatles kommer du verkligen uppskatta det här stället. Platsen heter Strawberry Fields, och är en minnesplats för Beatles-medlemmen John Lennon. Dit kommer besökare från världens alla hörn för att tända ljus, lämna blommor eller bara lyssna på all den fantastiska livemusiken. Alla som vill är välkomna att uppträda och musikerna turas om att spela valfri Beatleslåt. En mysig plats med skön stämning helt enkelt.

Ground Zero

%d0%b0%d0%b2108Tredje tipset är också ett minnesmärke, fast inte för en enda person utan för väldigt många, nämligen platsen där World Trade Center rasade. Platsen kallas nu Ground Zero, och ingenting av tornen finns kvar. En konstnär har liksom gröpt två hål i marken och de brukar ha ljusshower och vatten som rinner längs med väggarna. Detta är en speciell plats att besöka, med många känslor i luften. Inte jätteunderhållande, men det är en viktig händelse i vår samtidshistoria.

Magnolia bakery

Tips fyra är det extremt hypade bageriet som är känt för sina lyxigaste cupcakes. De små gulliga, och söta bakverken går inte ens att beskriva, utan måste upplevas i verkligheten. Stället är så populärt att du kan bli tvungen att köa i flera timmar, så ett tips är att gå dit lite före öppning. Du kommer få lov att köa då också men det är det värt. Ett annat tips är att kolla upp menyn på deras hemsida, så slipper du stå där vid disken och dregla utan att kunna bestämma dig för vilken av alla de underbara smakerna du vill ha.

Lower East Side

%d0%b0%d0%b2109Femte och sista tipset är stadsdelen Lower East Side. Det är ett område som ligger i nedre delen av Manhattan. Det är ett kvarter bortom skyskraporna med små äldre byggnader och rosenbuskar. En lite mer pittoresk del av staden så att säga. Ingen stress och stadspanik som man lätt kan bli överrumplad av i en storstad som New York. Där kan du lugnt ströva runt bland små gulliga secondhandbutiker, caféer, barer och restauranger. På helgerna livas stämningen upp och gatorna fylls med folk då det även finns ett flertal populära nattklubbar.