%d0%b0%d0%b2105Sen var det hela biten med att hitta ett bra flyg, vilket inte var det lättaste visade det sig. Vi sökte på flera olika resesidor som visade alternativ på bolag vi aldrig hört talas om. Det var flygbyten och konstiga tider på dygnet och vi blev helt förvirrade.

Sedan kom vi båda på att kolla flygbolag som vi kände till och då poppade Norwegian airlines upp, i och med att vi flög med dem nyligen till Rom och tyckte att resan gick toppen. Det var även lättare att hitta resor på bolagets egen sida än att välja bland hundratals alternativ via en sökmotor.

Sagt och gjort så hittade vi en smidig resa till ungefär samma pris som de billigaste rutterna som sökmotorn låg på. Vi valde därför att flyga med Norwegian både dit och hem, vilket är något jag rekommenderar. Framförallt blir resan billigare om du bokar både dit- och hemresa samtidigt, och för oss var det bekvämt att veta att vi skulle få samma standard under båda flygturerna.

Förberedelser

Jag hade aldrig flugit så långt tidigare så för mig var det en helt ny upplevelse. Jag är inte så värst flygrädd utan var i första hand rädd för att vi skulle bli uttråkade. Så jag bunkrade upp i förväg med godis och tidningar och så klart var kortleken med. Min pojkvän rotade fram sitt gamla Gameboy och vi laddade våra iPods.

Jag skaffade till och med en ögonmask så jag skulle kunna sova lättare på flyget om det blev allt för tråkigt. Tiden lyckas ju gå fortare när man sover. Och till slut var vi redo för den oändliga flygturen. Men det blev inte fullt så tråkigt som vi hade förväntat oss.

På planet

%d0%b0%d0%b2106Flygpersonalen var jättetrevlig och kom och frågade gång på gång om det var något vi behövde. Flygplansmaten var faktiskt helt ok, jag som är vegetarian hade förbeställt vegetarisk mat och var nöjd med den dillstuvade potatisen med kikärtsbiffar som jag blev serverad till middag. Framför sätet fanns en touch-skärm som vi kunde välja musik och filmer från, så det blev en hel del skärmtittande måste jag erkänna. Flygstolarna var mjuka och bekväma och det var mysigt att kura in sig i kudden och filten som var och en fick. Så att sova på resan var heller inga problem. Helt plötsligt så var vi framme och alla på planet applåderade som sig bör, en skön flygtur med andra ord.