%d0%b0%d0%b2113Chicago är en upplevelserik stad att besöka, speciellt om du gillar arkitektur då den allra första skyskrapan är byggd där. Jag och min pojkvän var i Chicago under en vecka och det fanns knappt tid till att hinna med allt vi ville se. Eftersom vi inte visste så mycket staden innan, utan åkte dit mest för att min pojkväns släkting bor där, hade vi inte så höga förväntningar på just staden. Men tack vara våra kontakter blev vi visade till flera schyssta ställen som jag nu tänkte tipsa om.

Musiken

Chicago är verkligen en musikstad och vi blev glatt överraskade av alla små ställen som spelar livejazz och blues nästan dygnet runt. Så en kväll gick vi från ställe till ställe och lyssnade på olika sorters musik och hade superkul. Vissa ställen hade dans och det var häftigt att se alla de olika dansstilarna.

Stränder

%d0%b0%d0%b2114Vi var i Chicago under sommaren och blev väldigt förvånade över alla stränder som finns. Den bästa stranden enligt oss, om du gillar att röra på dig och spela beach-volleyboll är Loyola och Leone Beach. Det är även den längsta stranden i staden och ett perfekt ställe att utföra sin morgonjogg på i den svalkande havsbrisen. Det finns även massa juice och fruktställen som du kan stanna till på när du joggat klart, eller bara för att svalka dig med en god smoothie efter solningen.

Lincoln Park

Vi hade även en väldigt mysig dag i den populära parken Lincoln Park med picknick och frisbeekastning. Jag är en parkälskare och har inga problem med att bara stanna i parken en hel dag, titta på människor, äta glass och ta det lugnt med en bok. Ett skönt avbrott i den annars så pulserade stadsmiljön. Det går att hyra kanot och paddla på en av de många sjöarna och på vintrarna åker folk skidor där. Om du är djurälskare så finns det ett gratis zoo mitt i parken, vilket var en glad överraskning för vår del. Jag älskar elefanter så det var speciellt att få se en i verkligheten. Även fast jag tycker det är sorgligt att se dem instängda. Min pojkvän tyckte bäst om pingvinerna för att de går så roligt. En levande plats i staden helt enkelt.

Museum

%d0%b0%d0%b2115En dag gick vi på museum och det var en väldigt pampig upplevelse. Muséet hette Art Institute of Chicago och är tydligen väldigt känt för de gamla föremålen som de har från flera tusen år tillbaka i tiden. Om du gillar historia och gammal konst, så är det ett perfekt ställe att spendera en dag på. Vi var bara där två timmar och hann därför inte se allt. Jag älskar att spendera massa tid i museishopen och titta på alla böcker och vykort, så för mig går en timme åt bara till detta.

Lunch

Min pojkväns släkting visade oss till ett häftigt ställe att äta lunch på. Det hette Bleeding Heart Bakery och hade supergoda och nyttiga sallader och juicer. Jag åt en avocadosallad och min pojkvän åt en bagel med hummus och grönsaker. Det som var speciellt med stället var den kitschiga inredningen, och de coola personerna som hängde där. De spelade skön musik men framförallt så är stället är känt för sitt miljöarbete, så allt de säljer är ekologiskt. Dessutom var det billigt, vilket passade våra studentplånböcker.

Det var lite av vår Chicagoresa, väl värt ett besök i den jazziga staden!