%d0%b0%d0%b2119Jag och min pojkvän blev helt förälskade i Los Angeles när vi besökte staden. Den härliga stämningen, folkmyllret och öppenheten. Vi hade aldrig varit med om någon liknande stad och kände oss verkligen hemma med den sköna mentaliteten som folk verkade ha. Folk liksom tog det lugnt, var lite annorlunda och fokuserade på att ha kul.

Vi stannar!

Så efter att ha varit i Los Angeles i två veckor bestämde vi oss för att stanna. Varför åka vidare om man trivs någonstans. Men vår reskassa tillät inte riktigt fortsatt semester, och vi kände att vi ville stanna längre än bara någon vecka till så vi började att leta efter jobb. Vi skrev ut våra CV:s på engelska och gick runt till ställen som vi gillade: mest restauranger, caféer, butiker och så. Vi hittade även sidor på internet för svenskar som vill jobba utomlands och andra jobbannonser. Och det vi valde på var mest jobb som behövde kvalificering. Annars fanns det jobb som poolskötare, hotellvakt, barnskötare, tidningsutdelare bland mycket annat. Men det var svårt att få något napp för konkurrensen verkade vara ganska hög. Vi var med andra ord inte ensamma om att vilja jobba och bo i Los Angeles!

Lyckan kommer

Min kille hittade till slut ett jobb via Sverige, där han kunde jobba från sin laptop med nån slags webbdesign, som han hade lite grundläggande erfarenheter om. Det var inte ett jättebra betalt jobb och uppdragen kom inte så ofta. Men det var ett jobb i alla fall. Och vi firade med en heldag på stranden.

För mig tog det lite längre tid men jag lyckades till sist få jobb på ett populärt café som servitris. Men det var tuffare än vad jag hade trott. Jag hade jobbat på café hemma i Sverige så jag hade vanan inne men det var en helt annan sak där. I och med att cafét var så populärt så kom det massvis med gäster från morgon till kväll. Det hade jag ju vetat innan jag sökte jobbet, men det blev väldigt stressigt att jobba där. Lönen var som cafélöner brukar, men i och med att vårt boende kostade mycket mer än hemma i Sverige var det tufft att få det att gå runt.

Saker och ting förändras

%d0%b0%d0%b2120Vi slet i ungefär en månad, jag var helt slut i kroppen efter att ha sprungit runt som en galning dagarna i ända och väldigt sällan haft tid att ta rast. Min kille var less på att bara sitta i lägenheten vid datorn varje dag, och inte ha något socialt liv. Så efter den där månaden bestämde vi oss till slut för att flytta hem till Sverige. Det var liksom ingen idé att slita när vi ändå inte hade tid eller pengar till att uppleva staden.

Men det var en bra erfarenhet och Los Angeles kommer alltid ha en särskild plats i våra hjärtan, så någon gång vill jag definitivt åka tillbaka. Men det blir nog som turister den gången, efter att ha sparat ihop pengar på våra jobb i Sverige.